Om min blogg

mariaWebley var en brittisk vapentillverkare vars revolver från 1887 var den brittiska arméns standardrevolver. Webley är också namnet på min hund, som är döpt efter denna stiliga revolver. Själv heter jag Marie, och det här är min blogg. Här skriver jag om livet med hund och om annat som sker i min vardag. Webley är en labrador retriever som älskar att bada, ta långa promenader, bära på saker, leka, springa i skogen, äta och mysa – en typisk retriever med andra ord.

Att han heter just Webley beror alltså på att jag tycker att den revolvern är väldigt läcker, och dessutom är det ett snyggt namn. Jag förespråkar inte vapen eller krig eller något, utan jag gillar helt enkelt utseendet och namnet på den här revolvern. Och dessutom kommer Webley som ett pistolskott när det vankas något gott!

Förutom att jag och Webley gillar att mysa runt och njuta av livet så tränar vi också en del, och då främst spår och lite lydnad. Webley har en helt fantastiskt näsa och det vill jag ta vara på, så vi spårar i olika miljöer och på olika underlag. Det kan vara allt från skogen till en parkeringsplats. När det gäller lydnaden så är det lite mer hobbyträning. Vi siktar inte på några tävlingar utan tränar helt enkelt för att det är rolig avkoppling. Vi tävlar visserligen inte i spår heller, men den träningen är lite mer seriöst upplagd.

Det blir med andra ord lite blandat i bloggen, både hundträning och vardag. Mycket handlar om Webley men jag delar också med mig av annat som händer och av andra hundrelaterade saker som jag tycker är värda att ta upp. Så varmt välkommen att följa mitt liv som hundägare. Kommentera gärna och fråga om det är något du undrar över, eller maila mig. Ha det bra så länge!