Lydnadsträning

I träningsväg är det mest spår som gäller för mig och Webley, men ibland kör vi också lite lydnad som en trevlig avkoppling. Jag har inte direkt tålamodet att pilla i varje moment så att det blir perfekt, utan vi gör det bara som en hobby utan några större ambitioner. Vi har hobbytränat oss igenom alla lydnadsklasserna och när vi tränar så brukar jag helt enkelt välja ut några moment som jag känner för att göra. Det ser kanske inte något vidare ut ur en lydnadsdomares ögon, men det är roligt och jag tror säkert att vi i alla fall skulle klara lydnadsettan och kanske till och med tvåan om vi ställde upp på tävling. Men några sådana ambitioner har jag som sagt inte i dagsläget.

Däremot tycker jag att det är roligt och fascinerande att titta på de som tävlar i högre klasser. Här är till exempel en labrador som tävlar i elitlydnad på hundmässan i Stockholm 2013. Jag var faktiskt på plats och såg just det här. En väldigt duktig hund. Några missar, bland annat i inkallningen då hunden inte vill lägga sig ner, men väldigt roligt att se en sådan duktig representant för ”min” ras!

Man blir ju lite partisk som hundägare och hejar gärna lite extra på den ras som man själv har. Även i vardagen så har man en speciell kontakt med andra labradorägare. Labradorer är ju ganska vanliga, men jag tittar alltid en extra gång när jag ser just en labrador. Webley är också väldigt förtjust i sina rasfränder! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *